naam:
e-mail:
ik heb:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kind(eren) op school
Ik ga akkoord met het privacybeleid
verzenden annuleer

Uw aanmelding is met succes verwerkt.


sluiten

Vereniging voor PCBO Leeuwarden e.o.

Adresgegevens

Postadres: 
Postbus 1090
8900 CB
Leeuwarden
Bezoekadres: 
Marg. de Heerstraat 2
8921 AK
Leeuwarden

T: 058 - 213 03 50
E: info@pcboleeuwarden.nl

 
menu

SBS opname Kinderkoepel

- donderdag 17 september 2020 -

Vandaag SBS opname bij de Kinderkoepel voor de 5-uur show! Basisschool De Kinderkoepel doet al jaren mee met Groene Voetstappen. Juffrouw Pietje is zelf een gedreven aanjager en besteedt tijdens de lessen aardrijkskunde uitgebreid aandacht aan het onderwerp “klimaatverandering”. Tevens legt ze uit wat je zelf kunt doen om verregaande klimaatverandering te stoppen. De Klimaatverbond Groene Voetstappen Week draagt samen met het beschikbare lesmateriaal op de website bij aan die uitleg en bewustwording.
De Kinderkoepel doet al jaren mee met Groene Voetstappen. Juffrouw Pietje is zelf een gedreven aanjager en besteedt tijdens de lessen aardrijkskunde uitgebreid aandacht aan het onderwerp “klimaatverandering”. Tevens legt ze uit wat je zelf kunt doen om verregaande klimaatverandering te stoppen. De Klimaatverbond Groene Voetstappen Week draagt samen met het beschikbare lesmateriaal op de website bij aan die uitleg en bewustwording. 

Volgens juffrouw Pietje hebben haar leerlingen de afgelopen weken ontzettend hun best gedaan en hebben zij met hun groene voetstappen flink bijgedragen aan het verminderen van hun CO2-uitstoot. Vele kleine stappen hebben samen een grote groene impact.  

De kinderen zijn geïnformeerd over de komst van de 5 Uur Show. Enkele leerlingen worden gevraagd of ze bereid zijn om iets voor de camera te zeggen. Zij hebben vragen doorgenomen als: wat is klimaatverandering? Wat doe jij om klimaatverandering tegen te gaan? Wat heb je geleerd tijdens de Klimaatverbond Groene Voetstappen Week? 

“Spin-off” na de Groene Voetstappen Week Voor de leerlingen houdt het thema klimaatverandering na de Klimaatverbond Groene Voetstappen Week nog niet op. Wethouder Bert Wassink van Leeuwarden komt binnenkort op bezoek bij leerlingen om les te geven over het indienen van een motie (zogenoemd “Motie vreemd aan de orde”). Een motie is een opdracht van de gemeenteraad aan het college van Burgemeester en Wethouders (B&W) om iets uit te voeren. Door een motie te schrijven samen met een wethouder of fractievoorzitter en deze vervolgens in te dienen bij de gemeenteraad hebben de leerlingen een actief aandeel in het lokale klimaatbeleid.

(in het nieuws)

11 november 2022

Vacature Taalschool

Wij zoeken voor de Taalschool Leeuwarden een betrokken leerkracht midden/bovenbouw. He... Lees meer...

01 juli 2022

Eerste paal IKC Middelsee

Vandaag is de eerste paal geslagen van het nieuwe IKC Middelsee in Leeuwarden. In het ... Lees meer...

10 juni 2022

PCBO in de Huis aan Huis Leeuwarden

Een Frysk project op CBS De Sprankel in Stiens, leerlingen van IKC Prins Constantijn w... Lees meer...

01 juni 2022

Opening IKC Albertine Agnes

Met hulp van de oudste en jongste leerling heeft wethouder Hilde Tjeerdema IKC Alberti... Lees meer...

22 april 2022

IKC Middelsee

De contracten zijn ondertekend, start bouw IKC Middelsee is een feit. Hans Greidanus ... Lees meer...