PCBO Leeuwarden e.o. 150 jaar


“We vieren we dat PCBO Leeuwarden honderdvijftig jaar bestaat en we vieren dat vóóral met de kinderen. Het was een heel bijzonder feest: alle 3100 kinderen van onze scholen bij elkaar, dat was een fantastische happening.” - Directeur-bestuurder Hans Greidanus.

"Stel Je Voor", een wervelende show met theater, muziek, dans, sport en clownerie, voor ruim 3000 leerlingen van maar liefst 17 scholen. In de pers bestempeld als "Grootste kinderfeest ooit". Een maatwerkvoorstelling, geschreven, geregisseerd, uitgevoerd en gecoördineerd door Acta Theater én Muziek.

Woensdag 5 september 1866 was de allereerste schooldag van een school voor protestants-christelijk basisonderwijs in Leeuwarden. De eerste lessen vonden plaats op de bovenverdieping van het gebouw van de Vereeniging tot bevordering Christelijke Belangen aan de Grote Kerkestraat F255, nu nummer 21. Dit jaar precies 150 jaar geleden dus, en dat gaat PCBO Leeuwarden e.o. uitbundig vieren!
Op 5 september is er een bijeenkomst voor alle medewerkers geweest en op 5 oktober zijn alle bijna 3.100 leerlingen van de 18 schoollocaties in en rond Leeuwarden naar het World Trade Centergekomen voor een spetterend feest. Later die dag was er ook een symposium en een feestelijke bijeenkomst in de Grote Kerk van Leeuwarden.
In Keramiekmuseum Princessehof was tot en met 13 november de tentoonstelling SCHERVENJACHT te zien. Alle leerlingen verzamelden de afgelopen tijd scherven en droegen zo een scherfje bij aan deze bijzondere tentoonstelling, onderdeel van het jubileum. Lees meer hierover op de website van het Keramiekmuseum. De scherven zijn inmiddels weer terug bij de scholen om er een eigen blijvend kunstwerk van te maken.
Naast een blik op de 150-jarige geschiedenis is er volop aandacht voor het basisonderwijs van nu. Dat ontwikkelt zich snel met veel oog voor innovatie en kwaliteit. Wat al die jaren onderscheidend was, is de identiteit en van daaruit de combinatie van het kompas waarmee je je richting, je koers bepaalt en de passie die je nodig hebt om succesvol te zijn in onderwijs. Die 3 begrippen heeft PCBO samengebracht in een speciaal jubileumlogo:

PayOff

Volg PCBO Leeuwarden via Twitter